Lees hier het laatste nieuws over onze verenigingBekijk hier onze nieuwsbrieven


06 juli 2020

*nieuw

28 mei 2020

23 april 2020

24 maart 2020


Statiegeldactie Jumbo Hilkens Born

02 augustus 2020

Bij Jumbo Hilkens Born is het mogelijk om te sparen voor de schutterij.

Bij inlevering van lege flessen en kratten kan de keuze gemaakt worden om het statiegeld te laten toekomen aan onder andere de Schutterij St. Martinus Born. Het is voor de donateur een kleine geste, maar vele kleintjes maken voor de schutterij het grote verschil. Want de schutterij ervaart dat nu diverse activiteiten geen doorgang kunnen vinden, ...

Inzamelen oud ijzer en ophaaldagen in 2020

01 augustus 2020

De leden van schutterij St. Martinus Born komen OUD IJZER en andere metalen graag bij u ophalen.

Contactpersoon voor oud ijzer is dhr. Hub Lemmens, tel. 046-4852106, e-mail hublem1@planet.nl. Bij voorbaat dank voor uw steun!

Ophaaldagen oud ijzer in 2020 (zaterdagen):
augustus: 1, 15, 29
september: 5, 12, 19, 26
oktober: 3, 10, 17, 24, 31
november: 14, 28
december: ...

Goede, gulle gevers helpen schutterij St. Martinus Born

19 juni 2020

Bij schutterij St. Martinus werd op 23 mei een inbraak vastgesteld. De grasmaaier, aanhangwagen en verzameld koper waren gestolen. Er werd tevens aanzienlijke braakschade aangericht. De schutterij is door deze brutale inbraak zwaar gedupeerd.

Diverse partijen uit de Bornse gemeenschap hebben de schutterij spontaan een helpende hand toegestoken. Sasje’s Bloemboetiek & Kadoshop stelde een gloednieuwe grasmaaier ter ...

Corona en het schuttersseizoen 2020

15 mei 2020

Beste bezoeker,

In verband met de coronacrisis zijn alle bondsschuttersfeesten van Bond Eendracht Born-Echt in 2020 afgelast en verplaatst naar 2021. Ook het OLS en het ZLF schuiven een jaar door. De nieuwe data worden op een later moment bekend gemaakt. Wij hopen jullie volgend jaar weer op de schuttersfeesten te zien!

Alle schuttersactiviteiten tot nader order opgeschort

27 maart 2020

In verband met de situatie rondom het Coronavirus hebben we moeten besluiten dat alle activiteiten van de schutterij tot nader order opgeschort zijn. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Mocht hierin iets veranderen, dan stellen we jullie uiteraard op de hoogte.

Kienavond in maart (afgelast)

16 maart 2020

De kienavond in maart moet helaas worden afgelast i.v.m. de maatregelen tegen het corona-virus. Zodra de situatie het weer toelaat gaan we weer kienen. We houden jullie op de hoogte!

Meer artikelen ...

Word vriend van onze schutterij!

01 januari 2020

Wilt u de schutterij steunen door middel van een jaarlijks financiële bijdrage, word dan 'Vriend van Schutterij St. Martinus Born'.

Voor € 35 per jaar kunt u al Vriend worden van schutterij St. Martinus Born. Wij stellen het uiteraard zeer op prijs als u ons op die manier wil steunen! U kunt daarvoor het vrienden-van-formulier aanvragen bij onze secretaris door een e-mail te sturen naar info@schutterijstmartinusborn.nl ...


Dodenherdenking 9 november 2019

01 november 2019

HERDENKINGSPLECHTIGHEID BRITSE GEVALLENEN OP DE R.K. BEGRAAFPLAATS (MGR. BUCKXSTRAAT) TE BORN ZATERDAG 9 NOVEMBER 2019.

GEORGANISEERD DOOR SCHUTTERIJ ST. MARTINUS BORN IN SAMENWERKING MET DE STICHTING OORLOGSGRAVENCOMITÉ SITTARD

1. Welkomstwoord
2. Gedicht
3. Gebeden door de vertegenwoordigers van de kerken: Pastoor F. Houwman, Mevrouw C. Prins, Reader J. Waterschoot.
4. ...


Angelique benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

28 april 2017

Op dinsdag 25 april 2017 heeft het onze koning (niet Stan maar Willem-Alexander) behaagd om Angelique Heijnen te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren toog met een delegatie uit Born naar “Huize Heijnen” in Susteren om Angelique het heugelijke nieuws te brengen. Ze vermoedde niets toen zij zich van haar werk naar huis spoedde. Immers haar zus en echtgenoot Math ...

Han van Beek opgenomen in de Orde van de Rode Leeuw

25 januari 2016

JA, DAT BELOOF IK. VOOR OUTER, HEERD EN TROON

Han van Beek, lid van schutterij St. Martinus Born, is opgenomen als lid in de Edele Eed Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus. De orde wordt ook wel kortweg “De Orde van de Rode Leeuw” genoemd. Opname in deze orde is de belangrijkste onderscheiding binnen de O.L.S. - federatie en het schutterswezen in de beide Limburgen.

...

Han van Beek opgenomen in de Edele Eed Broederschap van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus

14 december 2015

Heugelijk nieuws!
Vrijdagavond 9 december is een delegatie van het Bondsbestuur op bezoek geweest in onze unit met een verrassing: Han van Beek wordt opgenomen in de Edele Eed Broederschap van de Rode Leeuw van Limburg en de H. Sebastianus. Naast Ton van Sloun komt er dus een tweede Rode Leeuw binnen onze vereniging. Ook familie van Han was aanwezig en een grote delegatie van ons eigen bestuur.

Han was naar de unit ...

Minder artikelen ...